Садовий перекидає відповідальність за ділянку на Юхновського

Олег Довганик  |  Четвер, 2 лютого 2017, 23:33
Наступного тижня експертна комісія дасть остаточний висновок щодо ділянки на Яворівській "Сірці"
Садовий перекидає відповідальність за ділянку на Юхновського

Сьогодні, 2 лютого, Львівщину з робочим візитом відвідав Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон. Відбулась поїздка на Львівський міський полігон твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі.

Як зазначив під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, візит є продуктивним, адже домовлено про початок робіт на полігоні, зокрема, щодо відкачування інфільтрату та будівництва підпірної стінки.

Також мер зазначив, що наразі науково-експертна група вивчає питання щодо можливості використання ділянки у Яворівському районі, остаточний висновок очікується наступного тижня.

«Мною створена робоча група на чолі з академіком Юхновським, куди ввійшли провідні фахівці, незалежні екологи. Відбулось перше засідання. Ми очікуємо наступного тижня фінальне засідання, яке прийме рішення щодо цієї ділянки. Якщо будуть суперечності з вимогами чинного законодавства і екологічних норм, безперечно, будемо звертатись з відповідним проханням надати ділянку, яка буде готова, щоб розташовувати там об’єкти ТПВ. Сьогоднішній візит дасть можливість розблокувати цілий комплекс робіт. Це питання щодо роботи по дамбі, бо були певні суперечності, ми знайшли варіанти, як це вирішити. Друге питання – по інфільтрату. Якщо є підтримка департаменту екології, то ми зможемо почати відкачування інфільтрату. Питання щодо самого схилу залишилось відкритим. Ми надіємось, що всі служби залучать якісних фахівців, які є в Україні, щоб врегулювати це питання і не було біди. Поїздка дуже корисна та продуктивна», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments