У Львові презентували унікальні світлини початку ХХ століття (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 1 лютого 2017, 18:52
У Львові стартувала фотовиставка «Фрагменти з минулого»
У Львові презентували унікальні світлини початку ХХ століття (ФОТО)

Сьогодні, 1 лютого, у виставкових залах Палацу мистецтв публіці представили збірку з 36-и раритетних світлин, на яких закарбований Львів кінця 19 - початку 20 століття.

"Львів був столицею однієї із провінцій Австро-Угорської імперії. Тоді для всіх це було нове місто, яке стрімко й динамічно розвивалося: залізниця, оперний, трамвай. З висоти технологій 21 століття ми можемо побачити й прочитати всі деталі на цих фотографіях. Це унікальна виставка", - зазначив куратор виставки Ігор Сьомочкін.

Розмір представлених фотополотен 2,5м х 1,5м, тож кожен може роздивитись найменші деталі кожного кадру й впізнати вулиці, якими ми ходимо щодня. Проте, можна знайти й чимало відмінностей, адже за понад сто років місто видозмінилось:

"Якщо ми цією виставкою спонукаємо хоч якимось чином зберегти те, що ми маємо, ми готові робити такі виставки ще і ще. Головне, що нам є що берегти", - резюмував колекціонер Олександр Коробов.

Організатори зазначають, що якщо справа піде на лад, то вже ближчим часом "Фрагменти з минулого" стануть лише малою частиною експозиції у Музеї історії фотографії. 

comments powered by HyperComments