Львівський суд визнав протиправною бездіяльність Садового у вирішенні "сміттєвої" проблеми

Понеділок, 30 січня 2017, 20:51
Суд підтримав таку позицію прокуратури і стосовно виконавчого комітету Львівської міськради.
Львівський суд визнав протиправною бездіяльність Садового у вирішенні "сміттєвої" проблеми

Сьогодні, 30 січня, постановою  суду апеляційної інстанції скаргу прокуратури Львівської області задоволено повністю та визнано протиправною бездіяльність міського голови м. Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради щодо незабезпечення закриття полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового сміттєвого полігону м. Львова, будівництва на ній заводу з переробки відходів та сміттєсортувального комплексу. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, прокуратура області у 2016 році повторно подавала позовну заяву до міського голови м. Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання до вчинення дій.

Тоді Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав виконавчий комітет Львівської міської ради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища. Зокрема, зобов’язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП «Збиранка» відходів на Грибовицьке сміттєзвалище. 

Водночас, цим же судом прокуратурі відмовлено у визнанні протиправною бездіяльність щодо незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів. З огляду на це, прокуратурою області вказане рішення було оскаржено до вищестоящої інстанції.

Відтак, у понеділок, 30 січня 2017 року, постановою суду апеляційної інстанції скаргу прокуратури Львівської області задоволено повністю. Водночас міського голову м. Львова зобов’язано звернутися із відповідним клопотанням в органи, до компетенції яких належить вирішення питання виділення такої земельної ділянки.

Рішення суду набрало законної сили.

 

comments powered by HyperComments