Культурна ініціатива на Львівщині, про яку писали навіть арабською

Вівторок, 24 січня 2017, 22:17
Про основні досягнення реалізованого проекту CHOICE “Галицька Каліфорнія” в Україні.
Культурна ініціатива на Львівщині, про яку писали навіть арабською

Як зазначили Координатори проекту в Бориславі, проект представили і обговорили з муніципалітетом міста. Наукові експерти проекту проаналізували друковані, історичні та архівні документи про Борислав та Східницю та перетворили їх на каталог історичних і культурних пам’яток Львівщини. Про це повідомили на сайті Європейської асоціації за місцеву демократію (ALDA) на кількох мовах світу, в тому числі арабською.

Загалом каталог містить 85 окремих об’єктів, який опублікували на сайті Українського товариства охорони пам’яток історії та культури міста Борислава і Східниці у кінці 2016 року. До формування історичної спадщини долучились місцеві мешканці: держслужбовці, підприємці, історики, музейні працівники та активісти.

Завдяки співфінансуванню Європейського Союзу та місцевої влади, було розроблено п’ять екскурсійних тематичних маршрутів для туристів: регіонально-історичний, історично-промисловий, сакральний, паломницький та літературно-художній.

Окрім цього Товариством ведеться планомірне обстеження та виявлення нових пам’яток історії, архітектури та культури. 

Проект “CHOICE – Культурна спадщина: Можливості для покращення громадянської активності” спрямований на формування культурної спадщини у Білорусі, Вірменії, Молдові та Україні.

Українське Товариство охорони пам’яток історії та культури м. Борислава було засноване 1967 року та поновлене 1995 року. Товариство є добродійною, благодійною, національно-культурною, науково-творчою організацією, основною метою якої є охорона та популяризація пам’яток історії та культури міста Борислава та смт. Східниці. 

comments powered by HyperComments