На Львівщині судитимуть учасників терористичного угрупування

Понеділок, 23 січня 2017, 15:51
Трьох мешканців Львова та області звинувачують у спробі насильницького захоплення державної влади та здійсненні терористичних актів.
На Львівщині судитимуть учасників терористичного угрупування

Прокуратура передала до суду справу трьох учасників угрупування, що готувалося до здійснення терористичних актів у Львові та області.


Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.


За інформацією правоохоронців зловмисники планували здійснити кілька вибухів на залізничній колії в межах міста та області. Для цього впродовж червня-серпня 2016 року проводили огляд залізничних колій, випробували пристрій ініціювання вибуху, придбали електродетонатори і запали для виготовлення вибухових пристроїв та зберігали їх за місцем свого проживання. Під час затримання злочинців, один із них чинив активний опір та поранив співробітника служби безпеки.


Крім того, у змовників вилучили арсенал вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухівки та вибухових пристроїв, зокрема, гранатомети РПГ-7 з гранатами до нього та РПГ-26, автомат Калашникова та набої до нього в кількості понад 1000 штук, 8 одиниць переробленої вогнепальної зброї, 2 кг вибухової речовини гексоген, 1 кг вибухової речовини тротил, речовини для виготовлення в побутових умовах 5 кілограмів вибухової речовини, еклектродетонатори, запали. Нагромадження такої кількості зброї було для терористів необхідним, адже вони планували насильницьким способом захопити владу у районах Львівської області, що розташовані у гірській та лісистій місцевості.


Наразі СБУ проводить подальше розслідування з метою встановлення усіх співучасників злочину та розшуку підозрюваного, який переховується від правоохоронних органів.

 

comments powered by HyperComments