У Держархіві Львівської області виявили цікаві документи

П'ятниця, 20 січня 2017, 22:48
Виявили знахідки у ході підготовки виставки до Дня Соборності.
У Держархіві Львівської області виявили цікаві документи

22 січня в Україні святкують День Соборності. Фахівці Державного архіву у Львівській області підготували онлайн версію тематичної виставки "До 98 – річниці Акту Злуки Української Народної Республіки і Західно – Української Народної Республіки". Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Як повідомила директор Держархіву Ірина Мартенс, під час підготовки виставки було виявлено надзвичайно цікаві документи та матеріали. 

А саме статті: "Історична подія", "Український парламент", розміщені в часописі "Голос Калуша" 11 січня 1919 р, стаття "Резолуції з ІІІ зїзду від поручників сіл і міст Дрогобича з 29 грудня 1918 р", розміщена в часописі Дрогобицький листок від 1 січня 1919 р, "Урочисте засідання Директорії", розміщена в часописі "Голос Калуша від 25 січня 1919 р, "Зєдиненння українських Республік", "Передвступний договір", розміщені в часописі "Дрогобицький листок", від 7 січня 1919 р та відозви "До Українців!", "Громадяне!", "Жовніри!".

Онлайн варіант вищезазначеної виставки розміщено на офіційному веб-сайті архіву та на офіційних сторінках "Архіви Львівщини", "Державний архів Львівської області" та офіційній сторінці групи "Державний архів Львівської області" у соціальній мережі Facebook.

comments powered by HyperComments