У Львівській міськраді ухвалили проект Програми запобігання та лікування серцево-судинних захворювань

П'ятниця, 20 січня 2017, 21:43
Міська програма передбачає заходи з профілактики та лікування захворювань на 2017-2020 роки.
У Львівській міськраді ухвалили проект Програми запобігання та лікування серцево-судинних захворювань

20 січня виконавчий комітет ЛМР ухвалив проект Міської Програми запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2017-2020 роки. Відтак, він буде поданий на затвердження сесії міської ради. Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Програма має декілька напрямків: вдосконалення системи  надання медичної допомоги хворим, проведення профілактичних заходів, заходи вторинної профілактики для пацієнтів з групи ризику, а також забезпечення якісного лікування в умовах стаціонару з подальшим впровадженням сучасних технологій лікування гострих серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань.

“Забезпечення якісного лікування таких важких патологій у наших стаціонарах потребує додаткових ресурсів, які медична субвенція не забезпечує. Тому у програмі передбачене фінансування придбання медикаментів і розхідних матеріалів для хворих на інфаркт міокарда та інсульт. Також – придбання дороговартісних медикаментів та покращення матеріально-технічної бази”, - розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР, Володимир Зуб.

За словами чиновника, на 2017 пропонують видати 5 мільйонів на придбання медикаментів і 10 мільйонів на закупівлю обладнання. На чотири роки (2017 — 2020) відповідно до програми, передбачено 30 мільйонів на медикаменти і ще 50 — на придбання сучасного медичного обладнання для стаціонарів, де надається невідкладна допомога хворим з інфарктом міокарда і з гострими порушеннями мозкового кровообігу.

comments powered by HyperComments