Як у Львові святкуватимуть День Соборності України?

П'ятниця, 20 січня 2017, 15:19
День Соборності України у Львові: програма заходів
Як у Львові святкуватимуть День Соборності України?

До дня Соборності України у Львові запланували ряд урочистих заходів, на які запрошують мешканців та гостей міста.


За інформацією прес-служби ЛМР, урочистості почнуться о  12.00 на Личаківському кладовищі, де представники громадських організацій та влади, студентська молодь та громадськість міста покладуть квіти і запалять лампадки до могил Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького, учасника АТО Віктора Гурняка, Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» Олександра Тисовського, воїна УГА Северина Левицького, Президента Національної Ради ЗУНР Євгена  Петрушевича. Також – до могил воїнів АТО та Меморіалу воїнам Української Галицької Армії.

Опісля, о 13.00 на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища відбудеться екуменічна панахида за тими, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність та суверенність України. 


З 14.00 до 14.30 триватиме молодіжна акція «Міст Єдності», під час якої молодь прикрасить синьо-жовтими стрічками з побажаннями для України  пішохідний міст над алеєю  в  парку «Погулянка» (неподалік СЗШ середньої № 82, вул. Шафарика, 13).


О 16.00 розпочнеться урочиста академія з нагоди Дня Соборності України у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

comments powered by HyperComments