Садовий возитиме сміття у Польщу (ВІДЕО)

Олег Довганик  |  Четвер, 19 січня 2017, 14:05
Мер Львова "наїхав" на громадських активістів, які начебто "у 90-х роках займались криміналом". Громада Рясного сьогодні прорвалась на трибуну міськради, але Садовий не дав їм слова.
Садовий возитиме сміття у Польщу (ВІДЕО)

Львівське сміття готові приймати 10 міст-партнерів Львова у Польщі. Про це на брифінгу повідомив мер Львова Андрій Садовий. Міський голова Львова розповів, що польські мері кажуть, «Андрій, та нема проблем взагалі».

Як вже повідомляла "Варта", сьогодні, 19 січня, під час засідання позачергової сесії Львівської міської ради з приводу катастрофічної ситуації із вивозом сміття у Львові міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що сміття зі Львова можуть почати вивозити за кордон.

Зі слів Садового, закордонним партнерам Львова просто смішно і дивно за цю ситуацію, яка виникла у Львові.

Водночас на запитання журналістів, чому Львівська міська рада тільки аж через вісім місяців після трагедії у Грибовичах прийняла рішення про сортування сміття, мер Львова повідомив, що сортування сміття на Шевченка, насправді, відбувається уже давно.

«Сьогодні ми фактично узаконили це рішення», - сказав Садовий.

Додамо, що Садовий відмовився конкретно говорити також про те, куди саме брекитоване сміття будуть вивозити. За його словами, Львів за добу виробляє 25 великих фур сміття, тож, на його думку, проблему можна вирішити дуже просто – по одній фурі на одну область. «Але так не робиться», - пожалівся Садовий.

Впродовж сесії міськради мер розписався у власній безгосподарності щодо ліквідації "сміттєвої проблеми". Проте чомусь звинуватив у цьому державу, прем'єра і мешканців Львова.

Андрій Садовий розповів, що, начебто, "усі вісім місяців чекав допомоги від держави, проте її так і не надійшло". 

Натомість сьогодні на сесії до нього звернувся голова фракції БПП Петро Адамик: "Тільки ви можете пов'язувати безпорадність вашого менеджменту з геополітичними процесами".

Депутат наголосив, що фракція голосуватиме за пропозицію Садового лише тоді, коли над роботою п'ятьох сміттєво-сортувальних майданчиков у кожному районі міста буде контроль за з боку громади.

Нагадаємо, сьогодні Львівська міська рада прийняла рішення про облаштування у межах міста п’яти пунктів для сортування та пресування сміття із районів міста.

"Кулуарність, закритість, навіть депутати не знають про що йдеться. Ми маємо розуміти дедлайн запуску всіх площадок", - додав Адамик.

У свою чергу, мер вважає, що у Львові представники окремих громадських організацій "завжди протестують проти будь-яких рішень".

«Вони у 90-х роках займались криміналом, а зараз називають себе громадськими активістами», - заявив Садовий.

До речі, на сесію прийшли обурені представники місцевих громад, які виступили проти рішення міськради щодо пунктів для сортування та пресування сміття, зокрема у Рясному. Громада в кількості приблизно ста мешканців Рясного хотіла отримати слово та прорвалась до трибуни. У залі виникла сутичка, яка переросла у бійку.

До речі, саме сьогодні "Українська правда" з посиланням на на прес-офіцера патрульної поліції міста Житомир попередила про затримання упродовж середи на трасі Київ - Чоп п'ятьох вантажівок з львівським сміттям, які рухалися вбік Києва.

comments powered by HyperComments