Голова Львівської ОДА зустрівся із заступником міністра охорони здоров’я у Львові

Середа, 11 січня 2017, 22:47
Представники владних структур обговорили створення госпітальних округів на території області.
Голова Львівської ОДА зустрівся із заступником міністра охорони здоров’я у Львові

У середу, 11 січня, у департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА відбулася нарада за участі заступника міністра охорони здоров'я України Павла Ковтонюка, представників обласної та районної влади і головних лікарів області, де обговорили формування госпітальних округів на території областіу рамках медичної реформи. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами Павла Ковтонюка, ефективну і сучасну медичну мережу в Україні планують створити саме на основі формування госпітальних округів. 

У створених округах мають бути лікарні інтенсивного лікування, які повинні бути розміщені на відстані 60 км з метою забезпечення громадян медичними послугами протягом однієї години. Саме ці критерії будуть ключовими для формування госпітальних округів.

Як розповіла в. о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, на Львівщині вже триває обговорення проекту карти госпітальних округів, яких наразі передбачено 10. 

"Львівщина є регіоном, де є професійні кадри, готові надати громаді якісний рівень медичного обслуговування. Звичайно, втілення усіх реформаторських речей, які ми сьогодні обговорюємо, потребує часу. Нам не уникнути оптимізації закладів охорони здоров'я, проте не можна допустити закриття лікарень на території Львівщини. Варто пам’ятати за інвестиції в екстрену медичну допомогу, яка є надзвичайно необхідною в процесі реформи галузі", - зазначив Олег Синютка.

Учасники зустрічі обговорили також фінансування та функціонування приватних медичних закладів та ФАПів у межах реформи.

Раніше "Справжня Варта" писала про те, як отримуватимуть зарплату лікарі після реформи.

comments powered by HyperComments