Львів`янам про зникнення стародруків вартістю десятки мільйонів доларів повідомили у віршах (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 5 січня 2017, 14:09
Сьогодні у Львові відбулась прес-конференція на тему "Із Львівської галереї мистецтв пропали 95 унікальних стародруків і два мансускрипити на десятки мільйонів доларів. Результати перевірки".
Львів`янам про зникнення стародруків вартістю десятки мільйонів доларів повідомили у віршах (ФОТО)

Сьогодні, 5 січня,  під час прес-конференції керівництво Львівської галереї мистецтв оголосило про зникнення 95-ти унікальних стародруків, приблизна вартість яких може сягнути мільйонів доларів. Про що представникам преси було повідомлено із сумом та у віршах.  

Про безпрецедентне зникнення заявив генеральний директор галереї Тарас Возняк:

"Перевірка поки що торкнулася тільки кириличних стародруків. Ми хочемо все зробити максимально публічним, щоб зам'яти справу було неможливо. Масштаб цієї катастрофи не можна порівняти з аналогічними крадіжками в Україні",  - зазначив Тарас Возняк. 

Мова йде про таємниче зникнення не просто стародруків, а таких раритетних видань як "Апостол" Івана Федоровича:

"Я точно знаю, що було два «Апостоли» Івана Федоровича. Одного я бачила під час звірки, а другий до рук мені так і не потрапив", – повідомила експерт, член комісії з перевірки Віра Фрис.

Поспілкуватись із пресою прийшла й екс-директорка Львівської галереї мистецтв Лариса Разінкова-Возницька, яка запевнила присутніх, що готова зробити все залежне, аби розібратись у ситуації, яка склалась й серед іншого зазначила:

"Мені дуже дивно, що лише почалась інвентаризація, а вже всіх скликали на прес-конференцію. Має бути повністю проведена інвентаризація, а тоді зроблені висновки", - резюмувала пані Лариса. 

comments powered by HyperComments