Новий 2017 рік у Львові розпочався з Бандери (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 1 січня 2017, 16:06
1 січня у Львові біля пам`ятника Степанові Бандері відбулись урочистості з нагоди 108-ої річниці від дня народження видатного українця.
Новий 2017 рік у Львові розпочався з Бандери (ФОТО)

Сьогодні, 1 січня,  у Львові відзначили 108-му річницю від дня народження видатного українського діяча Степана Бандери. Львів’яни та влада міста й області спільно поклали квіти, помолились та провели громадське віче на честь голови Проводу ОУН.

"Добре, що у нашій історії є людина, що може нас усіх зібрати і згуртувати. Особливо тих, хто пам’ятає славну боротьбу воїнів УПА  і знає, якою складною була боротьба за долю України у середині ХХ століття. Якби не боротьба ОУН та УПА, для яких українська ідея була понад усе, не було б відновлення незалежної України на початку дев’яностих років. Не було б і сучасного покоління, котре зі зброєю  в руках, захищає нашу державу зараз на сході України, - зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Усі присутні разом виконали Гімн України, а хор “Золоті літа” громадської організації “Золоті роки” виконав марш українських націоналістів “Зродились ми великої години”.

 

comments powered by HyperComments