Зв’язкова УПА Ольга Ільків так і не отримала житла

Олег Довганик  |  Субота, 31 грудня 2016, 14:32
Гроші за квартиру повернуться у обласний бюджет
Зв’язкова УПА Ольга Ільків так і не отримала житла

Вже остаточно відомо, що зв’язкова Романа Шухевича Ольга Ільків не отримає обіцяної квартири. Про це заявила голова Всеукраїнського об’єднання українок Ірини Сех. 

«Сьогодні посадовець Львівської міської ради від імені Андрія Садового повідомив мені, що цього року квартиру не куплять. А отже гроші, виділені обласною радою, повернуться до бюджету», - зазначила Ірина Сех.

Вона наголосила, що Львівська міська влада не виконала своїх зобов’язань.

«Не хотілося б думати, що залишити відому діячку УПА, багатолітнього політв’язня без помешкання – це принципова позиція міського голови Львова. Однак, міська влада не освоїла виділені обласною радою кошти та не виділила обіцяних 400 тисяч гривень з міського бюджету. У них навіть не дійшли руки зустрітися та поговорити з Ольгою Ільків та її сином», - зазначила Ірина Сех.

Нагадаємо, що Об’єднання українок «Яворина» в січні 2016 року звернулося до Львівської обласної ради з клопотанням про придбання житла для легендарної зв’язкової.

Після численних звернень рішенням обласної ради 13 вересня 2016 року було передбачено співфінансування у сумі 400 тисяч гривень на придбання житла Ользі Ільків як субвенція із загального фонду обласного бюджету міському бюджету м. Львова.

Ще 400 тисяч мало бути виділено з бюджету м. Львова. У листопаді було оформлено міжбюджетний трансферт між обласним та міським бюджетом Львова.

 

 

 

comments powered by HyperComments