На Львівщині сплатили вдвічі більше екологічного податку, ніж планували

Євгенія Пласконь  |  Середа, 28 грудня 2016, 23:17
За екологічне забруднення стягнули майже 122 мільйони гривень.
На Львівщині сплатили вдвічі більше екологічного податку, ніж планували

Екологічний податок суб’єкти господарювання сплачують як часткову компенсацію негативного впливу на природу різного роду шкідливих та небезпечних факторів, що виникають у процесі ведення господарської діяльності. За 2016 рік до природоохоронних фондів на Львівщині надійшло 121 млн 851,7 тис гривень коштів.

Про це повідомили у департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

За словами директора департаменту Руслана Гречаника, до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища спрямовано 55% від загальної суми надходжень – 62 млн 608,5 тис грн. 

"Таким чином плановий на початок року показник у 32 млн 149 тис грн перевиконано вдвічі", - наголосив посадовець.

Найбільше коштів - 64 % надійшло від платників, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря – 78 млн 342,8 тис грн. Ще 15% надійшло за утворення, розміщення і зберігання відходів – 18 млн 577,2 тис грн. За скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти регіону суб’єкти господарювання сплатили 12 млн 355,1 тис грн (10%). Частка грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням природоохоронного законодавства в результаті господарської та іншої діяльності становить 10% – 12 млн 499,4 тис грн.

Плата за забруднення довкілля акумулюється у фінансовий ресурс природоохоронних фондів, які є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

"Перевиконання у 2 рази запланованих доходів до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2016 році дозволило сформувати ресурс обсягом понад 61 мільйон гривень на виконання природоохоронних заходів на Львівщині у 2017 році", - зазначив Руслан Гречаник.

comments powered by HyperComments