Вивчати українсько-китайські відносини мотивують дітей на Львівщині

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 27 грудня 2016, 19:33
Львівських старшокласників запрошують взяти участь у олімпіаді “Китай: минуле та сьогодення”.
Вивчати українсько-китайські відносини мотивують дітей на Львівщині

Історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спільно з громадською організацією "Українська асоціація китаєзнавців" та Інститутом Конфуція організовує Всеукраїнську олімпіаду “Китай: минуле та сьогодення”. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Учнів 10-х і 11-х класів середніх шкіл перевірять на знання історії українсько-китайських відносин, традицій китайської цивілізації, політичних діячів та української діаспори в Китаї.

Олімпіаду планують провести у два етапи: на першому усі охочі мають підготувати і відправити на е-мейл організаторів есе, обсягом 5-8 сторінок друкованого тексту, на наступні теми:

- Українсько-китайські відносини: історія, сучасний стан, перспективи;
- Китайська цивілізація: традиції та сучасність;
- Китайське суспільство у ХХІ столітті;
- Видатні китайські суспільно-політичні діячі;
- Українська діаспора у Китаї.

Есе приймаються до 1 березня 2017 року на електронну пошту: [email protected]

Переможці першого етапу, яких відбере журі олімпіади, поїдуть до столиці на фінал змагань, який відбуватиметься на історичному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка 17 березня 2017 року. Фінальна стадія Олімпіади передбачає виконання тестових завдань з історії Китаю в межах шкільної програми.

Переможці отримають заохочувальні призи та відзнаки від Історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, громадської організації "Українська асоціація китаєзнавців", Інституту Конфуція.

comments powered by HyperComments