"Обсяг відходів, які продукує Львів, не здатен прийняти жоден полігон Львівської області", - Олег Синютка (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 26 грудня 2016, 14:58
26 грудня у приміщенні прес-клубу губернатор Львівщини підбив підсумки року, що минає.
"Обсяг відходів, які продукує Львів, не здатен прийняти жоден полігон Львівської області", - Олег Синютка (ФОТО)

Сьогодні, 26 грудня, очільник Львівщини Олег Синютка дав прес-конференцію за підсумками 2016 року, у ході якої розповів про здобутки та проблемні місця області.

Одиним із найгостріших питань у світлі останніх подій стало питання сміття та його вивозу, адже після закриття Грибовицького сміттєзвалища влітку, альтернативи так і не було знайдено. 

Станом на зараз оголошено конкурс на проведення будівництва  комплексу з утилізації ТПВ на Львівщині:

«Перед оголошенням конкурсу було проведено перемовини із більше ніж 20 підприємствами. Серед них є відомі компанії та нові фірми. Кожна компанія має право до середини лютого подати свої пропозиції. На сьогодні уже є компанії з кількох країн світу, які подали свої пропозиції на конкурс з будівництва заводу з переробки ТПВ», – зазначив голова ЛОДА. 

У той час, коли область не має жодних проблем із вивозом сміття й виконує свої зобов`язання на 100%, Львів буквально захлинається у своєму смітті:

«На Львівщині є 20 полігонів ТПВ, які повністю сертифіковані. Окрім цього, є полігони, які довший час експлуатуються, але на сьогодні не мають повністю усіх документів, хоча використовуються як місця для складування ТПВ. Проблема, яка склалася у Львові, полягає у тому, що обсяг відходів, які продукує Львів не здатен прийняти жоден полігон Львівської області. Тому на сьогодні немає проблем з прийняттям ТПВ, які вивозяться з районних центрів, маленьких містечок і сіл, бо це невеликі обсяги», – резюмував Олег Михайлович. 

comments powered by HyperComments