“Було прийнято рішення запропонувати стоматологам...не жити лише за рахунок бюджету”, - Володимир Зуб

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 22 грудня 2016, 22:47
Стоматологам пропонують змінити форму господарювання.
“Було прийнято рішення запропонувати стоматологам...не жити лише за рахунок бюджету”, - Володимир Зуб

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб прояснив ситуацію щодо подальшого функціонування комунальних стоматологічних поліклінік.

«Коли приймався бюджет міста на 2017 рік, депутатським корпусом було прийнято рішення зменшити видатки на утримання стоматологічних поліклінік з тим, щоби запропонувати стоматологам перейти на іншу форму господарювання, а не жити лише за рахунок бюджету”, - пояснив Володимир Зуб.

За словами Володимира Зуба, дискусія про зміну форми господарювання для стоматологів ведеться уже 5 років, є спроби легалізувати господарську діяльність, зробити їх чистими і прозорими, щоби і лікар, і пацієнт нормально себе почували.

“Всі чудово знають, які є стосунки між пацієнтами і лікарями. Тому було прийнято таке рішення, що за кошти міського бюджету стоматологічна послуга буде надаватися дітям і пільговим категоріям населення. Тобто, прийшла дитина, надали допомогу, відзвітували, отримуйте гроші, прийшов пільговик, надали допомогу, відзвітували, отримуйте свої гроші. Всі інші платять, фінансують надання стоматологічних послух і ми пропонуємо іти в касу, з каси отримати заробітну плату і купувати з каси необхідний розхідний матеріал, і легально працювати”, - сказав Володимир Зуб.

Стоматологічну галузь обрали тому, що це одна з небагатьох сфер в Україні, яка з 1996 року має дозвіл надавати послуги платно. На думку начальника управління охорони здоров’я ЛМР, приватна стоматологія саме тому добре розвинута, і взагалі, це єдина галузь в Україні, яка відповідає європейським світовим стандартам.

“І ми їм пропонуємо, або це зробити колективно, шляхом створення комунального, некомерційного, неприбуткового підприємства і ми будемо сприяти тому, щоби орендна плата була 1 грн. в рік, і був нульовий земельний податок на перших порах. Їм потрібно буде платити лише за енергоносії, а решта, що заробите – то ваше", - зазначив Володимир Зуб.

comments powered by HyperComments