У Львові пройшло відкриття виставки «Святий Угодник і Чудотворець» (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 16 грудня 2016, 19:18
Перед відвідувачами виставки постали ікони XVI–XX століть, написані на дереві, полотні, металі, а також різьблені дерев’яні скульптури, що зображають Святого Миколая.
У Львові пройшло відкриття виставки «Святий Угодник і Чудотворець» (ФОТО)

Сьогодні, 16 грудня, у виставковій залі Львівського музею історії релігії, в рамках циклу «Різдвяні зустрічі», відкрилася виставка «Святий Угодник і Чудотворець».

Це спільна праця Музею історії релігії і його Червоноградської філії, а також Музею сакрального мистецтва Львівської архієпархії УГКЦ імені о.Антона Петрушевича.

"Кожна ікона чимось цікава і унікальна, бо представляє нам Миколая, як Святителя, Чудотворця і Божого угодника. Є ікони, де святий Миколай зображений у священичих одежах, ми говоримо, що він святитель, але якщо глянути на ікону, яка надійшла до нас із Жовкви, то бачимо Миколая Чудотворця, який утихомирює бурю, рятуючи корабель і трьох діточок", – розповіла завідувачка червоноградської філії Львівського музею історії релігії Галина Гриник.

Експозицію  «Святий Угодник і Чудотворець» можна переглянути у Львівському музеї історії релігії, що на пл. Музейній, 1, до кінця січня.   

comments powered by HyperComments