У Святвечір студенти збираються нагодувати 800 львівських безхатьків

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 15 грудня 2016, 21:17
Захід проводиться щорічно, уже 21 раз.
У Святвечір студенти збираються нагодувати 800 львівських безхатьків

В Українському католицькому університеті, що у Львові, студенти організовують Святвечір для нужденних. У благодійній акції беруть участь волонтери зі всієї України.

Про це повідомили у прес-службі ЛМР.

Зазвичай Святвечір починається о 14.00 год. спільною колядкою чи вертепом. Цього року після святкового богослужіння о 16.00 год. буде сама вечеря.

Як зазначають організатори, щороку кількість гостей дійства збільшується. Ще дев’ять років тому приходили 100 людей, а цього року орієнтуються вже на 800.

Гостина для безхатченків відбуватиметься в різних локаціях Львова 6 січня: для 250 осіб – в стінах УКУ за адресою: вул. Хуторівка, 35а; для понад 200 пацієнтів обласної психічної лікарні – на вулиці Кульпарківській; ще для 200 осіб у військовому госпіталі, для 50 пацієнтів шпиталю ім. Андрея Шептицького та для в’язнів виправної колонії №48.

За словами одного з організаторів, Назарія Петріва, зібрати людей на Святвечір вдається через Центр соціального захисту, в якому реєструються потребуючі, ще частину знаходять завдяки благодійним організаціям та навіть завдяки самим бездомним, які постійно комунікують між собою і поширюють інформацію про захід. 

comments powered by HyperComments