У Львові на мистецькому аукціоні збирають гроші на АТО

Євгенія Пласконь  |  Середа, 14 грудня 2016, 05:45
Кошти підуть на закупівлю тактичного обладнання.
У Львові на мистецькому аукціоні збирають гроші на АТО

У вівторок, 13 грудня, у Львівському Палаці мистецтв відбулось відкриття благодійної виставки "Для бійців від митців". 

"Ця виставка поєднала, на перший погляд, несумісні речі – зброю і мистецтво. Митці прагнуть черговий раз нагадати про потребу переосмислити ситуацію, що склалася на фронті, що в Україні більше двох років триває війна”, - зазначив під час відкриття аукціону голова Львівської ОДА Олег Синютка. 

Усі запропоновані на експозиції художні твори можна буде придбати, а виручені кошти підуть на закупівлю тактичного обладнання, зокрема тепловізора та підзорної труби для воїнів АТО.

“Придбане обладнання врятує життя не одному солдатові. Для мене особисто ця виставка – демонстрація нашої єдності і того, що великі зміни до кращого майбутнього ми починаємо із себе. Всі ми віримо, що перемога близька, тому потрібно об’єднатись заради тих, хто боронить нашу країну на Сході", - додав Олег Синютка.

На виставці експонують твори образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва: ікони, живопис, графіку, скульптуру тощо. 

Мистецький аукціон триватиме до 18:00 год. 18 грудня.

Організатори виставки: митці Василь Бойко, Олексій Чередніченко, Сергій Колодка, Лев Скоп , Андрій Ковальчук. Співорганізатори: Львівський Палац мистецтв, Українська спілка іконописців, Іконописне об’єднання в ім'я св. Кипріяна, ДУК "Правий сектор", ЛНАМ кафедра сакрального мистецтва, іконописна майстерня "На Свято Юрській горі".

comments powered by HyperComments