Львівський Різдвяний ярмарок запрацював

Андріана Кирик  |  Субота, 10 грудня 2016, 15:27
Програма заходів на Різдвяні свята
Львівський Різдвяний ярмарок запрацював

Сьогодні, 10 грудня, розпочав роботу традиційний Різдвяний ярмарок. 
Продавці, кухарі та народні умільці вже вийшли на головні святкові локації у центрі Львова.
Стала відома й програма заходів на Різдвяні свята:
Свята вечеря,6 січня
Господиня столу із господарем запрошують усіх гостей приєднатись до проведення сакрального надвечір’я Різдва. Театралізоване відтворення святої вечері познайомить гостей Львова із українськими традиціями: охочі зможуть спробувати 12 страв на різдвяному столі та разом із етно-гуртами поспівати традиційних колядок.
Фестиваль вертепів, 7-8 січня
Десятки колективів та дружніх компаній діляться своїм, неповторним та колоритним варіантом різдвяної вистави. Виступи відбуваються на головній сцені ярмарку біля міської ялинки, тож усі, хто прогулюється центром міста, неодмінно побачать це уособлення різдвяних традицій у формі п’єс.
Хода звіздарів, 7 січня
Яскраві зірки, зроблені старими майстрами та їхніми учнями, сповіщають усім навколо про народження Христа. Ця традиція роками підтримується у Львові, і звіздарі по-доброму хизуються своїми унікальними та різнобарвними зірками, проходячи центральними вулицями міста до серця ярмарку – голосної сцени на ярмарковій площі. 
Міжнародний Різдвяний фестиваль, 13-14 січня
Колективи з Білорусі, Польщі, Чехії та інших міст України привезуть до Львова свої різдвяні колядки, пісні та танці. Знайомимо іноземних гостей зі Львовом та самі знайомимось із фольклором країн-сусідів.
Конкурс льодових скульптур, 18-19 січня
За народними переказами, на Йордан вода має цілющі властивості. На Різдвяному ярмарку з води творять магію – скульптори різьблять неймовірні льодові фігури та змагаються за звання кращого.
Нагадаємо, що Різдвяний ярмарок працюватиме до  20 січня 2017 року.

 

comments powered by HyperComments