На Львівщині обговорили фінансову підтримку сільськогосподарського виробництва

Євгенія Пласконь  |  Субота, 10 грудня 2016, 08:12
Агробізнес набирає обертів
На Львівщині обговорили фінансову підтримку сільськогосподарського виробництва

Нещодавно в навчально-методичному відділі у Західному регіоні Держфінмоніторингу України відбувся круглий стіл, присвячений кредитній підтримці сільськогосподарського виробництва області у 2017 р.

Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Під час засідання директор департаменту Наталія Хмиз акцентувала на ефективності підтримки за бюджетні кошти малих та середніх агроформувань. 

"Цього року близько 8,5 млн грн одержано агровиробниками області з державної скарбнички і 11 млн грн із бюджету області за основними напрямами підтримки виробників", - повідомила Наталія Хмиз.

Зважаючи на об’єктивні причини обмеженого доступу до фінансів дрібних виробників, саме кредитні спілки стають їх найкращими партнерами. Так, найбільш активними кредиторами поточного року посадовець назвала кредитні спілки “Вигода” та “Анісія”.

У рамках заходу, керівники фермерських господарств Львівщини ознайомилися з основними інструментами та механізми підтримки аграріїв, передбачені Комплексною програмою підтримки розвитку агропромислового виробництва у Львівській області на період до 2020 року.

Крім того, керівники профільного департаменту відповіли на актуальні питання товаровиробників щодо можливостей, періоду та особливостей подачі заявок для одержання фінансової підтримки за умовами бюджетних програмам у 2017 році.

comments powered by HyperComments