Активісти збираються пікетувати незаконну забудівлю на братських могилах у Львові

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 8 грудня 2016, 18:31
Незаконне будівництво ведуть на місці масових розстрілів.
Активісти збираються пікетувати незаконну забудівлю на братських могилах у Львові

8 грудня, під час прес-конференції на тему “Зупинимо будівництво на кістках: незаконна забудова на проспекті Чорновола, 45Б”, голова проводу ГО “Ідея Нації” Остап Стахів розповів про наміри активістів пікетувати будівництво. Біля будівельного майданчика уже стоять намети “Ідеї Нації”.

“Із 7 до 27 грудня ми офіційно пікетуватимемо цей майданчик і фізично не будемо дозволяти там вчиняти ніяких дій. Адже забудовник вже встиг вивезти звідтіля землю і продати її. Ми знайшли цього покупця в Дублянах. Він купив 30 «камазів» землі і виявив в ній людські рештки. Він звернувся з заявою до відділу поліції в Жовкві”, - розповідає голова проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів.

За його словами, члени їхньої організації не відступлять, допоки не буде припинено будівництво на кістках загиблих.

Довідка
Територія проспекту Чорновола від залізничної колії до вулиці Хімічної - місце смерті понад 10 тисяч українців та 132 тисяч євреїв у роки Другої світової війни. Крім того, ця територія належить до історичного ареалу міста, який занесено до світової спадщини ЮНЕСКО. Саме тут, на кістках тисяч замордованих людей, замовник ТзОВ “Горизонт-Захід” без чинних дозвільних документів налаштований будувати багатоповерхівку.

Раніше "Справжня Варта" повідомляла деталі справи із незаконним будівництвом.

comments powered by HyperComments