Реформа децентралізації на Львівщині: підсумки та перспективи

Євгенія Пласконь  |  Четвер, 1 грудня 2016, 14:13
Реформа децентралізації на Львівщині: підсумки та перспективи

У ході круглого столу, який відбувся 30 листопада в рамках “U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку”, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський розповів про те, яким чином працювали Об’єднані територіальні громади у 2016 році та на що слід очікувати у наступному році.

“2016 рік ми починали з того, що реєструвалися, отримували печатки, організували казначейство та рахунки. Мені дуже приємно, що спільно з вами, зі 150 проектів, які були  зініційовані і стосувалися різних джерел, на сьогоднішній день 2/3 практично завершені”, - поділився Ростислав Замлинський.

За словами чиновника, завдяки реалізації 98 проектів, ОТГ навчилися економити, з’явилися нові ініціативи та пропозиції, а плани соціально-економічного розвитку вдалося затвердити вчасно. До кінця року планують реалізувати решту проектів з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Перспективи на 2017 рік пов’язані з капітальними вкладеннями: керівництво ЛОДА закликає  голів ОТГ реалізувати в першу чергу проекти на розвиток:

“У 2017 році Мінрегіон буде прискіпливіше ставитися до проектів, які носять розвитковий характер, а не поточне латання дірок. У цьому році десь дах поміняли, десь — вікна, у наступному році треба думати більше про проекти розвиткового характеру і ті, які би підсилили вашу інфраструктуру та показали потенційним інвесторам (як внутрішнім, так і зовнішнім) те, що ви готові з ними співпрацювати”, - наголосив Замлинський.

Заступник голови Львівської ОДА зазначив також, що до процесу слід залучати громадські організації та мешканців кожної громади. Для швидшого обміну думками та пропозиціями керівництво збирається проводити круглі столи та інші заходи, навіть виїзного характеру

comments powered by HyperComments