У Львівській обласній бібліотеці відзначили Всесвітній День ґудзиків (ФОТО)

Середа, 16 листопада 2016, 15:53
Львівські дітлахи вперше відзначили нетрадиційне свято.
У Львівській обласній бібліотеці відзначили Всесвітній День ґудзиків (ФОТО)
Вперше у Львівській обласній бібліотеці відзначили Всесвітній День ґудзиків. Розповісти про історію ґудзика до бібліотеки завітала мистецтвознавець та дизайнер Ольга Адаменко.
 
"Всесвітній День ґудзиків заснувала американська організація «National Button Society», його відзначають з 1938 року. Історія ґудзиків має довгу історію, якій уже багато тисяч років. У наш час ґудзики до певної міри мають уже філософський характер, бо вони перебувають на межі існування-не існування. Крім ґудзиків, ми маємо багато інших форм з’єднання одягу: липучки, кнопки, зав’язки. Тому ґудзик знову став виконувати одну зі своїх початкових ролей – декору одягу", - розповіла пані Ольга.
 
Послухати захопливу та цікаву розповідь про такий звичний для нас аксесуар одягу прийшло чимало учнів, які з задоволенням слухали цікаві факти про історію ґудзиків, грали у пізнавальні ігри та вивчали виставку із колекції незвичних ґудзиків.
 
"Люблю моду й тому мені цікаво послухати про все, що з нею пов`язано, тим більше, що ґудзик - незамінна деталь нашого одягу", - розповіла семикласниця Дарина.
comments powered by HyperComments