Трамвай на Сихів таки поїхав! (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 17 листопада 2016, 17:38
Від сьогодні від центру до Сихова дістатись можна за 20 хвилин.
Трамвай на Сихів таки поїхав! (ФОТО)

Сьогодні, 17 листопада, відбулось найочікуваніше відкриття цієї осені: трамвай сполученням площа Соборна – кінотеатр ім. Довженка почав курсувати по маршруту.  До кінця року посадовці обіцяють продовжити маршрут до колишнього ринку «Санта Барбара».

На урочистому запуску трамваю №8 окрім преси, городян та представників місцевої влади зібралась також і чисельна делегація представників ЄБРР та уряду Німеччини. 

«Ми бачимо у багатьох містах і країнах, що зростає частка індивідуального транспорту. З одного боку, це добре, адже люди отримують більшу свободу пересування, але з іншого боку, – це величезне навантаження для міст і одна з причин, чому німецький уряд підтримує саме такі проекти. Ми підрахували, що цей проект дозволить зекономити і врятувати наше довкілля від викидів 10 тис. кубометрів вуглекислого газу на рік», – зазначив у своїй промові представник Федерального міністерства екології, охорони природи, будівництва і безпеки ядерних реакторів Німеччини Юрген Кайнхорст. 

Не обійшлося на урочистому відкритті і без конфузів: дорогою до Сихова: невдоволені мешканці заблокували проїзд трамваїв з вимогою зробити додаткову зупинку. А перед тим уночі були пошкоджені зупиночні павільйони. Після не дуже тривалих перемовин мер Садовий пообіцяв прислухатись до думки мешканців. 

На маршруті №8 всього курсуватимуть 9 трамваїв, більшість із яких виробництва «Електрону». Середній інтервал між прибуттям має складати 4-7 хвилин. Дістатись до центру сихівчани тепер зможуть за 20 хвилин, економлячи при цьому 2 гривні.  

comments powered by HyperComments