ГПУ проводить обшук у Львівській міськраді

Вівторок, 15 листопада 2016, 16:22
Причиною обшуку стала продаж чиновниками мерії одного з підприємств земельної ділянки за заниженою ціною.
ГПУ проводить обшук у Львівській міськраді

Співробітники Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури спільно з Департаментом захисту економіки Нацполіціі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку чиновників Львівської міської ради, які призвели до збитків держави в особливо великих розмірах, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Розслідування ведеться за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Львівської міської ради, зловживаючи службовим становищем, всупереч інтересам служби уклали з підприємством договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 мільйонів гривень, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка даної земельної ділянки становила 140 мільйонів гривень , чим заподіяли збитків в особливо великих розмірах.

Відзначається, що в даний час на підставі дозволу слідчого судді в кримінальному провадженні з метою відшукання оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу землі, проводяться обшуки в приміщеннях Львівської мерії та офісних приміщеннях оцінювачів та суб'єкта господарювання, який придбав землю.

Досудове розслідування триває.

comments powered by HyperComments