Мешканці прилеглих до Львова сіл вимагають належного маршрутного сполучення (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 27 жовтня 2016, 12:34
У Львові назріває новий транспортний скандал.
Мешканці прилеглих до Львова сіл вимагають належного маршрутного сполучення (ФОТО)
Мешканці різних сіл Пустомитівського району прийшли сьогодні під стіни ратуші, аби вимагати зручного транспортного сполучення з містом:
 
«Це неприпустимо, щоб так знущалися над нашими дітьми, я вже не кажу про середнє і старше покоління. Їм тепер доводиться добиратися на навчання, роботу з двома пересадками. У міський транспорт взагалі сісти неможливо, ми спізнюємося на наші маршрутки, які їдуть за розкладом. Додому повертаємося трьома маршрутками. Відколи Садовий переніс кінцеві зупинки, діти синьо-зелені приїжджають додому, адже у міському транспорті Львова просто можна задушитися», – розповідає мешканка села Годовиця пані Світлана.
 
«Сільська рада звернулася з проханням повернути кінцеві зупинки, схід села також звернувся. Люди просять, щоб Садовий вийшов, пояснив, що їм далі робити. Якщо змін не буде, ми перекриємо всю кільцеву дорогу: вийдуть мешканці села Чишки, Гамаліївки, Басівки, Сокільник. Ми все паралізуємо. Нас ніхто не питав, коли вносив зміни у рух транспорту. Подивіться, що робиться на автостанції на вулиці Петлюри: там ями, немає освітлення, людям доводиться значно дорожче платити за проїзд. Сьогодні ми прийшли і просимо в мирний спосіб повернути все назад, інакше в неділю ми перекриємо всю кільцеву дорогу, зупинимо весь транспорт і будуть вантажівки тоді їхати через площу Ринок», – зазначив голова сіл Басівки та Годовиці Василь Хмиз.
 
Люди скаржаться на те, що замість години добирання на роботу та з роботи тепер займає не годину, а дві, адже якщо пропустити приміську маршрутку, наступну потрібно чекати годину, а інколи й більше.
 
Зі слів мешканців Львова та прилеглих сіл, зі зміною кінцевих приміських маршруток, дістатись до потрібною точки вчасно неможливо, адже кількість транспорту на маршрутках по місту просто не може вмістити всіх пасажирів.
 
Усі учасники акції мали надію поспілкуватись із мером Садовим, але він проігнорував пікет. Натомість, представники влади поки не можуть запропонувати реального вирішення проблеми у короткий термін, а тим часом люди змушені щоденно витрачати свій час та зайві гроші.
comments powered by HyperComments