У Львові оголосили «алтиматум». Буде завіруха з Польщі

Яша Томський  |  Вівторок, 11 жовтня 2016, 23:05
У Львові відбудеться чемпіонат України з алтимату.
У Львові оголосили «алтиматум». Буде завіруха з Польщі

15-16 жовтня західна столиця прийматиме чемпіонат України з алтимату серед змішаних команд. Це головний мікстовий турнір року в Україні. За чемпіонський титул боротимуться дев’ять команд з різних міст України, а також команда Zawierucha з Варшави.

За правилами мікстових турнірів команди на полі має бути рівне співвідношення дівчат і хлопців.

Узагалі, алтимат – це новий для України командний вид спорту з літаючим диском (фрізбі). Завдання атакуючої команди – провести диск пасами до зони суперника і там його зловити. Завдання команди в обороні – збити або перехопити диск, щоб потім самій перейти в атаку. Це видовищний і динамічний спорт, котрий поєднує в собі елементи американського футболу, баскетболу та звичайного футболу. Особливістю алтимату є також відсутність суддів на полі. Суддівство під час гри засноване на принципі чесної гри – fair play, що в алтиматі має свою назву: «дух гри» – spirit of the game.

В Україні цей вид спорту розвивається досить непогано. Лише за останні 5–6 років виникло більше десятка нових команд. Алтимат-фрізбі найбільш розвинутий в Києві, Львові, Харкові, Івано-Франківську, Одесі та Луцьку. Щомісяця відбуваються регіональні або ж міжнародні змагання. Влітку та восени проводяться турніри на траві та піску, взимку та навесні грають в закритих приміщеннях на паркеті. Міжнародний олімпійський комітет у травні 2013 року прийняв заявку на офіційне визнання спортивної дисципліни «алтимат», тим самим прийняв цей спорт у олімпійську родину.

comments powered by HyperComments