У Львові триває IX Екуменічний соціальний тиждень

Юлія Субота  |  Четвер, 29 вересня 2016, 11:30
У Львові у рамках заходу вирішуватимуть важливі соціальні питання.
У Львові триває IX Екуменічний соціальний тиждень
З 28 вересня по 2 жовтня у Львові проходить IX Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) «Міграція: виклик для України». Традиційно представники різних конфесій, релігійних організацій, освіти, влади, бізнесу, громадського сектору, ЗМІ та охочі зберуться, щоб поділитися досвідом та напрацювати способи вирішення соціальних проблем.
 
Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
 
IX Всеукраїнський суспільний форум «Екуменічний соціальний тиждень» пропонує до обговорення тему «Міграція: виклик для України». Військові дії на Сході, окупація та анексія Криму спричинили хвилю вимушеної міграції. Відтак, багато українців опинились у кризових умовах: без житла, роботи, місця навчання тощо.
 
«Вже традиційно 9-ий рік поспіль у Львові проводимо міжнародний всеукраїнський суспільний форум. Цього року ми говоримо про вимушених переселенців.  Тема форуму звучить «Міграція: виклик для України. Під час форуму хочемо сформували візію та напрацювали практичні рекомендації щодо допомоги й реалізації потреб переселенців», - зазначила координатор проекту «Екуменічний соціальний тиждень» Інституту Екуменічних Студій УКУ Ірина Кітура.
 
У межах заходу відбудуться однойменна конференція, круглі столи та панельні дискусії, доповіді і майстер-клас для ЗМІ, презентації програм допомоги вимушеним переселенцям та візити в центри, що працюють у цій сфері. А також – пленарне засідання Українського християнського академічного товариства (УХАТ), презентація перекладу книги «Флорентійський Собор», літургії та концерт духовної музики.
 
comments powered by HyperComments