У Львівській галереї мистецтв буде новий директор – Тарас Возняк

Четвер, 8 вересня 2016, 19:42
Конкурсна комісія Міністерства культури рекомендувала призначити на посаду директора Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тараса Возняка.
У Львівській галереї мистецтв буде новий директор – Тарас Возняк

У конкурсі на заміщення творчої посади було три кандидати: Ігор Хомин, головний зберігач фондів Львівської галереї мистецтв; Лариса Разінкова (Возницька), мистецтвознавець, доцент Львівської національної академії мистецтв, генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького з 2012 року та Тарас Возняк, політолог, засновник і редактор журналу «Ї»

Цей відбір став першим, який проводить Міністерство культури України відповідно до Закону України «Про культуру». Адже, згідно законодавства, керівників культурних закладів мають обирати за конкурсною процедурою, яка повинна бути відкритою та прозорою із укладенням між сторонами контракту терміном на 5 років. Одна  й та ж особа не може бути на такій посаді довше двох термінів.

Львівська національна галерея мистецтв - це один із найбільший художніх музеїв в Україні, в якому зібрані унікальні твори живопису, скульптури, графіки та декоративно-ужиткового мистецтва країн Західної та Східної Європи від середньовіччя до сучасності, загальна кількість його експонатів становить понад 62 тисячі.

Матеріали взято із zaxid.net

Мар′яна Ропач

comments powered by HyperComments