Під стінами львівської ратуші пікет проти незаконних забудов (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 6 вересня 2016, 17:46
Незадоволені львів`яни вимагають припинити незаконні забудови.
Під стінами львівської ратуші пікет проти незаконних забудов (ФОТО)
Сьогодні декілька десятків активістів встановили перед входом у ратушу імпровізований будівельний майданчик з "паспортом об`єкту". 
 
Організаторами події є ГО "Народна дія", ГО "Автономний опір" та ГО "Вектор європейського розвитку "Варто", які вийшли на вулиці міста, аби привернути увагу до масових випадків незаконних забудов: 
 
"Впритул до мого будинку звели багатоповерхівку без жодних документів, а стіна новобудови знаходиться за 2 см від моїх вікон. То ж частина квартири стала абсолютно темною, як підвал. Два інші вікна зараз у півтемряві, бо тут відстань до забудови десь метри два. Я звертався до прокуратури, але справа не просувається, а міська влада не реагує жодним чином", - розповів Ігор Танячкевич, який мешкає на вул. Снопківській. 
 
Також активісти згадали про скандальні забудови на вулицях: Варшавська-Соснова, Масарика, Лукаша та Міхновських. 
 
"Звісно ми звертаємось до прокуратури щодо тих випадків, де будівництво ведеться абсолютно цинічно та взагалі без будь-яких дозволів. І, я думаю, що якби всі ці люди знали, скільки у прокуратурі є заяв щодо забудов саме від мерії, то вони б подумали над своїми звинуваченнями", - резюмувала позицію міської влади начальниця юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.
comments powered by HyperComments