У Львові громадські активісти вийшли на пікет до стін СБУ (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 4 травня 2016, 16:23
Сьогодні, 4 травня, у Львові молоді люди вийшли на мирний пікет до СБУ, вимагати справедливості та дотримання громадянських прав.
У Львові громадські активісти вийшли на пікет до стін СБУ (ФОТО)
Сьогодні, 4 травня, активісти громадських організацій "Чорний світанок" та "Автономний опір" прийшли під стіни СБУ із пікетом. Причиною всьому став обшук квартири та вилучення листівок та комп`ютера у 19-річного активіста Олега Кордияки.  
 
Пікетувальники вимагали від СБУ припинити хід справи проти активіста, який, на їхню думку, не зробив нічого протизаконного чи неправомірного. 
 
Нагадаємо, 28 квітня у одного з адміністраторів спільноти "Чорний світанок" Олега Кордияки працівники СБУ провели обшуки в квартирі через те, що її учасники планували вийти 1 травня на марш. У Кордияки вилучили листівки із написами: "Нові тарифи, старі зарплати", "Геть міністрів, геть капіталістів", "Праця за їжу? Це рабство", "За волю повстане трудящий народ" й комп’ютер хлопця.
 
"Я не зробив нічого такого, за що мене тепер називають сепаратистом та провокатором.  Я лише хотів вийти з друзями на марш, який би відобразив загальні настрої суспільства, адже дійсно багатьом зараз відчутно важче живеться, а тепер з мене роблять ворога народу", - розповідає Олег. 
 
До пікетувальників вийшов заступник начальника УСБУ у Львівській області Іван Рудницький, який запевнив усіх присутніх у тому, що у разі, якщо буде виявлено, що працівники структури перевищили свої повноваження чи чинили тиск на активіста, то у цьому неодмінно будуть розбиратись і дадуть вичерпну відповідь по кожному із пунктів. 
 
У свою чергу активісти принесли своє звернення для офіційної реєстрації й зазначили, що у разі, якщо їй не буде почуто, вони не припинять свою боротьбу. Паралельно із Львовом акція також відбувалась сьогодні і в Києві. 
comments powered by HyperComments