У Львові вшанували пам`ять жертв депортаційної операції "Вісла" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 28 квітня 2016, 17:52
28 квітня на місці майбутнього пам`ятника жертвам депортацій провели меморіальне віче.
У Львові вшанували пам`ять жертв депортаційної операції "Вісла" (ФОТО)

Сьогодні, 28 квітня, у Львові відзначили 69-ту річницю початку операції "Вісла", під час якої примусово депортували українців з їхніх етнічних земель, що у Польщі.

Небайдужа громада зібралась на вул. Мушака, де українцям, які стали жертвами депортацій, мають встановити пам’ятник. Квіти до пам`ятного місця  поклали голова Львівської ОДА Олег Синютка та голова Світової федерації українських лемківських об’єднань Софія Федина.

"Дуже символічно, що у цю сумну річницю ми зібралися у цьому місці. На камені пише, що до 60-ї річниці депортації тут буде споруджений пам’ятник. Ця річниця вже минула, наступного року ми відзначатимемо 70 роковини акції "Вісла". Наразі ми зробили те, що зробили, але добре, що тут забрали трамвайні колії, тепер маємо доріжку і люди підходять побачити, яка тут пам’ять", - сказала у своїй промові Софія Федина. 

Голова ЛОДА ж запевнив, що цілком та повністю підтримує ініціативу встановлення пам`ятника й справа може перейти від слів до діла вже ближчим часом, адже "нам всім потрібно знати звідки йдуть корені, де народились наші батьки та діди". 

comments powered by HyperComments