У Львові науковці вийшли на масовий пікет через скорочення штату та заборгованість (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 16 березня 2016, 12:53
16 березня на площі перед пам`ятником Шевченку зібрались працівники сфери науки та освіти.
У Львові науковці вийшли на масовий пікет через скорочення штату та заборгованість (ФОТО)

Сьогодні, 16 березня, науковці масово вийшли на попереджувальний мітинг  до пам’ятника Тарасові Шевченкові на попереджувальний мітинг із вимогами до влади: збільшення фінансування Національної академії наук України та припинити масові скорочення.  

"Прийти на мітинг мене спонукало ставлення нашої влади до науки, яка фактично не фінансується. Ми вже дійшли до точки неповернення, і якщо ми її переступимо, науки в Україні не буде взагалі", - заявила учасниця мітингу старший науковий співробітник НАН України Роза Вільданова. 

Учасники акції чи не синхронно коментують ситуацію, що вийшли на вулиці міста, аби привернути увагу громадськості до проблеми, яка нависла над нашим суспільством, а саме - відсутність майбутнього у сфері української науки, що неодмінно призведе до деградації поколінь українців:

"Я прийшов сюди, бо хочу привернути увагу влади до того плачевного стану, до якого вона довела й так не особливо процвітаючу наукову галузь. Замість дофінансування уряд додумався не лише не збільшити його ні на грам, а скоротити його на чверть!", - обурюється аспірант Максим. 

Попри свої вимоги, науковці запевняють, що розуміють, що НАН України потребує негайного реформування й вони готові до цього, але "оптимізувати" штат звільнивши 40% всіх наукових працівників та врізавши фінансування - успіху не добитися. 

Львівський мітинг не є єдиним, по країні прокотилась хвиля обурення науковців, які анонсують вже незабаром провести великий спільний мітинг у Києві під стінами уряду. 

 

comments powered by HyperComments