У Львові активісти вимагали від влади рівних прав для жінок у Збройних силах України (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 5 лютого 2016, 17:16
Активісти "Автономного опору" вишли на пікет до ЛОДА, аби підняти питання рівноправ`я жінок та чоловіків у Збройних силах України.
У Львові активісти вимагали від влади рівних прав для жінок у Збройних силах України (ФОТО)

Сьогодні, 5 лютого, активісти "Автономного опору" пікетували стіни Львівської ОДА з вимогою звернути увагу на проблему рівності прав для жінок у Збройних силах України.

До пікету приєднались не лише однодумці, але й жінки-учасники бойових дій, які не мають офіційного права на гідної зарплати, кар`єрного росту та належного соціального захисту:  

"Чимало з жінок не є офіційно оформленими, і, фактично, не мають можливості отримувати оплату за свою працю, а надалі не матимуть державних пільг, статусу учасниці бойових дій і всього, що з цього буде виходити. Інфраструктура Збройних Сил України облаштована під потреби чоловіків і виключає із армії жінок із їхніми специфічними потребами", – заявила активіста "Автономного опору" та інструктор з тактичної медицини Анастасія. 

Попри невелику публічність питання гендерного рівноправ`я у ЗСУ, чимало з жінок-військових й далі не бажають відкрито заявляти про дискримінацію з боку держави:

"Чому якщо жінка є снайпером по факту, офіційно вона має бути оформлена як обслуговуючий персонал (швея, перукар, кухар)?!", -обурюються активісти.

Резюме пікету за рівноправ`я жінок у Збройних силах України у Львові стала передача до відповідних органів листа-звернення, аби влада звернула увагу на прогалини у законах та виправила їх. 

 

comments powered by HyperComments