Як у Львові відзначили Водохреща у Горіховому Гаю (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 19 січня 2016, 16:02
Сьогодні, 19 січня, у всій Україні християни східного обряду святкують Водохреща.
Як у Львові відзначили Водохреща у Горіховому Гаю (ФОТО)

У день Водохреща Христового, 19 січня, вся Україна святкує.  Традиційно, у цей день люди занурюються у льодяну воду, аби у такий спосіб вшанувати день хрещення Ісуса Христа у ріці Йорадан. У львівському озері, що у Горіховому Гаю, зібрались десятки християн, аби провести водний обряд.

Для відчайдухів, які не бояться крижаної води та тріскучого морозу, спеціально облаштували ополонку, імпровізовану роздягалку та поїли їх гарячим чаєм. З динаміків гучно лунали колядки та щедрівки. 

"Ми тут вперше. Знайомий розповів, що озеро недавно почистили. Вирішили й собі поморжувати. Гарна традиція, головне, аби не перетворювалась на цирк. Занурюватись у воду треба з думкою про Христа та вірою у серці. Наступного року плануємо продовжити своє починання", - розповіли "Справжній Варті" друзі Степан та Іван. 

А от лікар пані Оксана вже понад 20 років практикує купання у крижаній ополонці на Водохреща: "Ми з сім`єю щороку практикуємо такі купання не лише у місті, а й за межами. Не так давно були в Раковці, Суховолі... А  нині взагалі погода сприяє от вилізла з води й навіть не обтираюсь, бо й так класно". 

Горіховий Гай - не єдине місце у Львові, де львів`яни занурювались у воду на Водохреща. Так, чи не кожне відносно чисте озеро чи річка у місті стали місцем для водних процедур. 

comments powered by HyperComments