У Львові стартував Міжнародний різдвяний фестиваль (ФОТО)

Юлія Субота  |  Середа, 13 січня 2016, 16:43
13 січня у місті Лева вперше стартував Різдвяний фестиваль за участі колективів з Чехії, Польщі та Литви.
У Львові стартував Міжнародний різдвяний фестиваль (ФОТО)

Сьогодні, 13 січня, у центрі Львова урочистим парадом фольклорних колективів з Польщі, Чехії та Литви, розпочався перший Міжнародний різдвяний фестиваль.

Інтернаціональна хода у етнічних костюмах своїх народів вирушила через прощу Ринок, площу Явворського, проспект Свободи, де зупинилась на сцені біля головної ялинки міста.

Протягом двох днів львів`яни та гості міста матимуть змогу долучитись до масштабного святкування: поспівати, поколядувати, потанцювати та посмакувати разом із нашими гостями. Ведучою свята стала колоритна Пані Пампухова. 

"Сьогодні ми започатковуємо нову традицію - проведення Міжнародного різдвяного фестивалю. Маємо надію, що він стане щорічним. Ми підготували цікаву та насичену програму, яка має стати хорошим продовженням різдвяних святкувань", - розповіла арт-директор Різдвяного ярмарку у Львові Ольга Гренюх.

Загалом, зі сцени фестивалю виступатимуть не лише колективи з інших країн (чеський колектив Pentla, литовський колектив Akordas, польський ансамбль пісні і танцю Kalina), а й самобутні українські гурти.

Так, сьогодні львів`ян та гостей міста розважали "Коралі" та "Йорий Клоц". А вже завтра на вдячних слухачів чекатимуть виступ театрального гурту "Курбаси" та гурт "Ойкумена". Святкова програма триватиме з 15:00 до 19:00. 

 

comments powered by HyperComments