У Львові пройшла публічна акція проекту "Я не дякую хабарем" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 28 грудня 2015, 14:21
28 грудня при вході у Львівську політехніку роздавали антихабарні агітки та торбинки.
У Львові пройшла публічна акція проекту "Я не дякую хабарем" (ФОТО)

Сьогодні, 28 грудня, біля головного корпусу Національного університету "Львівська політехніка" відбулася студентська акція,  мета якої - запобігання хабарництву у вузах. Активісти роздавали перехожим агітки, мотиваційні наліпки та торбинки. 

Організатори не випадково обрали для події саме нинішій день, адже саме у цей період у більшості вузів проходить сесія, тож заклик не давати хабарів є особливо актуальним: 

"Ми пропонуємо студенту причепити таку наліпку на заліковку та прийти з нею на іспит або залік, адже у багатьох вишах саме триває зимова сесія. Нам важливо дізнатись, скільки студентів підтримають нашу акцію і долучаться до боротьби з хабарництвом у вишах, та як відреагують на це викладачі",  - зазначила координаторка акції Богдана Неборак.

Реакція ж у тих, кому вручали антихабарницьку продукцію була різною, здебільшого, позитивною, хоча, були й такі, які не відкидали можливості розплачуватись за навчання хабарями:

"Коли викладач вимагає від студента гроші й не вимагає знань - це одне, а коли сам студент з тих чи інших причин не був присутній, скажімо, на заняттях, то це вже інше питання і тут вже зрозуміло, що виникає бажання якось цю ситуацію залагодити", - переконана студентка Оля. 

Учасники акції запевняють: хабарів не дають і не збираються давати, хоча, ще у недалекому минулому декотрі з них таки мали досвід давання хабарів і тепер у "акційний" спосіб намагаються спокутувати свою провину, доносячи до загалу весь бруд та шкоду такого методу вирішення проблем із навчанням. 

comments powered by HyperComments