У львівській галереї "Щось цікаве" розпочалась виставка донецької художниці (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 24 грудня 2015, 17:36
У львівському мистецькому просторі "Щось цікаве" стартувала виставка Яни Андрухової "Перший сніг".
У львівській галереї "Щось цікаве" розпочалась виставка донецької художниці (ФОТО)

Сьогодні, 24 грудня, у львівському мистецькому просторі "Щось цікаве" розпочалась виставка талановитої молодої художниці з Донецька Яни Адрухової. Дівчина представила публіці свою зимову експозицію на склі "Перший сніг".

Висткавка складається з 23 скляних чорно-білих мініатюр,  виконаних у техніці спікання, якою ще здавна майстри створювали вітражі. 

"Враження від безкрайньої Півночі лягли в основу цієї серії робіт. У народів, які проживають в умовах частих або постійних холодів, зима викликає інший спектр почуттів. У корінних жителів Півночі склалося особливе, поетичне сприйняття зимового стану природи. На роздуми в такому дусі наштовхує споглядання зимової природи. Природа не раз стає об'єктом спостережень, замальовок, малюнків, дитячих ілюстрацій до книжок. На мою думку, зима своєю сутністю обрана для художньої творчості", - розповідає авторка. 

Попри мінімалізм, кожна з картин виконана у клопіткій техніці, яка вимагає чималої точності, тож не кожна з робіт вийшла вдало відразу, мисткиня доклала чимало зусиль, аби втілити свій зимовий експеримент зі склом.

Переглянути виставку "Перший сніг" можна у галереї "Щось цікаве" (пл. Ринок, 13) до 21 січня. 

 

comments powered by HyperComments