Меру Львова пластуни урочисто передали Вифлеємський вогонь миру (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 21 грудня 2015, 16:16
21 грудня відбулась урочиста передача традиційного Вифлеємського вогню у стінах ратуші.
Меру Львова пластуни урочисто передали Вифлеємський вогонь миру (ФОТО)

Сьогодні, 21 грудня, у стінах львівської мерії відбулалсь урочиста передача Вифлеємського вогню голові міста Лева Андрію Садовому. До кабінету мера вогонь традиційно принесли пластуни:

"Ми сьогодні передали Вифлеємський вогонь миру Андрію Садовому, оскільки він є міським головою і, відповідно, уособленням громади. Цей вогонь проходить дуже довгий шлях, адже кожного року його запалюють у храмі Різдва Христового, а звідти перевозять у Австрію, звідки він і поширюється по всій Європі завдяки скаутським організаціям", - розповів координатор Вифлеємського вогню миру у Львові Тарас Іщик.

У всьому світі Вифлеємський вогонь є символом миру та злагоди, тож пластуни озвучили побажання, аби з передачею вогню Україні, та Львову зокрема, місто стало його уособленням. 

"Цей вогонь, який ми зараз беремо, є дуже важливим, адже ми постійно говоримо про єдність аншого народу та громади, але також дуже важливо, аби та єдність була у родинах та сім`ях. Щоб у кожного була відповідальність за цей вогонь, за свою сім`ю, за свою родину", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Львів`яни ж мають змогу запалити Вифлеємський вогонь миру і у своїх домівках: вогонь горітиме у каплиці Ратуші, а також у соборі святого Юра. 

 

comments powered by HyperComments