У Львові визначили найкращого шахіста та шахістку України (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 14 грудня 2015, 20:18
У запеклій боротьбі у місті Лева визначили найсильнішого чоловіка та жінку у шахах.
У Львові визначили найкращого шахіста та шахістку України (ФОТО)

Сьогодні, 14 грудня, у приміщенні актового залу Львівської політехніки, під час урочистої церемонії закриття Чемпіонату України 2015 року з класичних шахів серед чоловіків та жінок  було названо найсильнішого шахіста та шахістку країни. 

"Цього року інтрига трималась до останнього: лише у фінальних партіях було визначено переможців. А серед чоловіків троє гросмейстерів здобули однакову кількість балів і лише особистий рейтинг допоміг визначити найсильнішого", - зазначив організатор змагань Назар Фірман.  

Отож, Львову вдалось втримати шахову корону, щоправда, цього разу чоловічу - переможцем Чемпіонату України 2015 року з шахів став Андрій Волокитін.

А серед жінок найсильнішою несподівано виявилась шахістка з Миколаєва Анастасія Рахмангулова, яка попри низький рейтинг на початок змагань зуміла обіграти суперниць та стати чемпіонкою:

"Ця перемога для мене хоч і несподівана, але надзвичайно приємна. Через навчання я зробила перерву у заняттях шахами й посилено почала готуватись лише перед самим чемпіонатом. Впевненість у своїх силах прийшла, коли у третьому турі змогла обіграти відчутно сильнішу суперницю. Тож тепер знову візьмусь за гру, ця перемога стала неабияким поштовхом до нових звершень", - розповіла "Справжній Варті" Анастасія.

Додамо, що у рамках підготовки до чемпіонату світу з шахів, який пройде у Львові вже у березні наступного року, чинна чемпіонка світу Марія Музичук брала участь у змаганнях із чоловіками, де у підсумку посіла 10-те місце. 

 

 

comments powered by HyperComments