У храмі Петра і Павла освятили хрест, який вцілів після обстрілів в зоні АТО (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Неділя, 6 грудня 2015, 18:22
Сьогодні, 6 грудня у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові освятили і виставили для почитання березовий хрест, який вцілів після обстрілів в зоні АТО.
У храмі Петра і Павла освятили хрест, який вцілів після обстрілів в зоні АТО (ФОТО)

Освячення відбулось після літургії з нагоди 4-ї річниці відкриття храму та Дня Збройних Сил України, яку очолив Митрополит Львівський УГКЦ владика Ігор.

У вересні 2014 року бойовики обстріляли ракетними установками «Смерч» село Побєда, Новоайдарівського району, що на Луганщині.  Біля населеного пункту  було розташоване наметове містечко українських військових, де звели польову каплицю, а поруч був освячений березовий хрест. Внаслідок обстрілу український військовий табір повністю згорів разом з технікою, але сам хрест залишився неушкодженим.

Сьогодні ж, на освячення хреста прийшли бійці 3-го окремого механізованого мотопіхотного батальйону 24-ї залізної бригади (колишній 3-ій батальйон територіальної оборони), які в час тих жахливих обстрілів перебували у таборі й, на щастя, вціліли.

«Хрест зробили та встановили наші хлопці із 3-го батальйону територіальної оборони аби у важкий час можна було підійти до нього і згадати тих, хто за нас молиться і любить. А в результаті обстрілу все було знищено – техніка, склади, майно. Під шквалом осколків, вогню і вибухової хвилі не залишилося нічого. Це просто диво, що вцілів хрест! Бог нас не залишив!», - каже т.в.о. командира батальйону підполковник, начальник служби захисту інформації Валентин Матвеєв.

За його словами, у червні цього року на місті того обстрілу збудували капличку. Тоді вже було прийнято рішення забрати цей хрест у Гарнізонний храм у Львові, як оберіг та символ віри і нашої перемоги.

Відтак, прихожани Храму Петра і Павла тепер мають нагоду молитись перед цим хрестом. А для того щоб передати трагізм війни в Гарнізонному храмі представили цілу композицію: поруч з хрестом викладені гільзи, натільні хрестики, залишки розірваних снарядів, якими обстрілювали українських військових та інші артефакти із зони АТО.

comments powered by HyperComments