У Львові відзначають День волонтера благодійною акцією (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 5 грудня 2015, 14:24
На площі перед Оперним театром зібрались активні волонтери, які навіть у своє свято не полишають допомагати українським військовим.
У Львові відзначають День волонтера благодійною акцією (ФОТО)

Сьогодні, 5 грудня, у Міжнародний день волонтерів, у Львові на площі перед оперним театром одні з найактивніших волонтерів місті зібрались разом, аби своєрідним чином відсвяткувати власне свято.

Волонтерська спільнота "Серця Лева" організувала благодійний ярмарок. Волонтери напекли солодощів, насмажили дерунів, зварили борщу, заварили смачний чай та каву, власними руками створили прикраси, сувеніри, лементи одягу та декору, аби на всі виручені з події кошти закупити необхідні матеріали:

"Ми завжди прислухаємось до потреб військових й у такий спосіб формуємо свою роботу тут. Спершу ми шили та плели маскувальні сітки та форму, згодом з`явився напрямок "кулінарія", а саме сухі пайки. Оскільки складно тримати сирі овочі та фрукти протягом довгого періоду, ми вирішили робити нашим воїнам не лише поживну, але й корисну їжу. Дуже просто взяти пакет сухого борщу чи супу, перекеп`ятити з водою 20 хвилин і мати готовий продукт.  Цим наші можливості не обмежуються, адже кожна господиня має своїх кілька фірмових рецептів й у такий спосіб жінки також допомагають хлопцям у АТО", - розповіла координатор кухні пані Ольга. 

До слова, чай, яким частують нині на ярмарку - той самий, який передають хлопцям на Схід. Заварений із різноманітних ароматних  карпатських трав, які передають з сіл волонтерам люди. Також відвідувачі ярмарку мають змогу скуштувати "сухого" борщу, який і справді фактично нічим не відрізняється від домашнього. 

Благодійний ярмарок, зі слів організаторів, триватиме нині аж до вечора й усіх тих, хто має бажання та можливість долучитись до доброї справи запрошують відвідати святкування Міжнародного дня волонтерів. 

Також волонтерська організація "Серця Лева" закликає небайдужих львів`ян долучитись до їхньої спільноти, адже дуже часто банально не вистачає рук для приготування їжі, шиття чи плетіння. За детальнішою інформацією звертатись за тел: 093 747 24 72, 067 156 90 44, 050 100 23 78. 

 

 

comments powered by HyperComments