Щоб збудувати автомийку у Львові вирубали сад, - мешканці (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 26 листопада 2015, 00:05
У Львові по вул. Науковій, 2б минулого тижня зрізали фруктовий сад. Мешканці прилеглого будинку №148а по вул. Стрийській кажуть, що серед вирубаних дерев були і цілком здорові, тож вийшли на акцію протесту.
Щоб збудувати автомийку у Львові вирубали сад, - мешканці (ФОТО)

У знищенні зелених насаджень жителі звинувачують господаря сусідньої станції техобслуговування та підозрюють, що  у них під вікнами планують збудувати автомийку та цех фарбування автомобілів. Зараз на місці саду залишаються лежати лише викорчувані пеньки.

«Яблуні які тут росли рясно родили, весною їх обрізали, проводили кронування, також був розкішний горіх. Натомість в акті обстеження зелених насаджень вказано що в дерев прикоренева гниль, вони дуплисті, похилені та аварійні, а зрізаний горіх зовсім не згадується. Окрім цього, в акті незаповнена графа у якій має бути вказано причину обстеження. До того ж, нам не показали ордер на вирубку. Все робиться протизаконно», - каже мешканка будинку Віра Балаж.

За словами мешканців, дерева без їхнього відома почали різати у п’ятницю, 20 листопада. Відтак, люди викликали поліцію та написали заяву у правоохоронні органи. Також, за їхніми словами під час вирубки на місці події був присутній господар сусідньої СТО.

«Згодом ми дізналися, що замість цих дерев тут має постати автомийка і цех фарбування автомобілів. Ось так нам хочуть покращити екологію. Звісно, дерев ми вже не повернемо, але маємо добитися щоби під своїми вікнами не чули смороду фарб і мастил. Бо ж є якісь санітарні норми. Нашої згоди ніхто не питав, - обурюються люди.

Натомість, власник станції техобслуговування запевняє, що не має жодного відношення до вирубки дерев та нагадує, що в акті обстеження зелених насаджень представником заявника вказано прізвище громадянина В.Продана, а не його. А свою присутність під час вирубки дерев пояснює тим, що працює неподалік.

Водночас, мешканці переконані, що документи оформлені на підставну особу, та здаватися не збираються - вже зібрали підписи і готують заяву на ім’я міського голови Андрія Садового із закликом розібратися у цьому питанні та покарати винних.

Також, за словами Віри Балаж, ще однією причиною, чому на території саду неможна нічого будувати є аварійна каналізація, яка періодично нагадує про себе запахом.

«Оскільки наша «хрущовка» поспіхом зводилась солдатами прилеглої військової частини, у ній чимало порушень будівельних норм. Зокрема, каналізація знаходиться нижче від лінії міської каналізації, тож аби стоки потрапляли куди треба, у військовій частині поряд черговий мусить вмикати помпу яка відкачує нечистоти. Інженерні мережі проходять якраз під садом, тож будувати тут щось вкрай небезпечно, бо може завершитися катастрофою», - каже жінка.

comments powered by HyperComments