Як у Львові відзначили Міжнародний день передчасно народжених дітей (ФОТО)

Юлія Субота  |  Вівторок, 17 листопада 2015, 18:50
17 листопада Львів долучився до міжнародного святкування
Як у Львові відзначили Міжнародний день передчасно народжених дітей (ФОТО)

У Львові долучились до відзначення Міжнародного дня передчасно народжених дітей. У Львівській обласній клінічній лікарні (вул. Чернігівська, 7), у  аудиторії відділень неонатологічного корпусу відбулась зустріч із медиками та сім`ями, які виховують передчасно народжених діток. 

"Хай ці діти будуть здорові і стануть повноправними громадянами своєї держави. Ми хочемо, щоб пам’ятали про них і про їхніх батьків, бо на них покладається величезна відповідальність. Сподіваюсь, що суспільство приязно ставитиметься до передчасно народжених", - звернувся до присутніх головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка.

У свою чергу вдячні батьки подякували фахівцях відділення, які з перших хвилин життя борються за здоров`я недоношених немовлят. Серед присутніх у залі зібралось чимало діток різного віку, які завдяки турботливим батькам та професійним діям медиків нічим не відрізняються від інших дітей. 

"Син народився з вагою 1 кг 700 г і лише завдяки молитвам та досвідченим лікарям ми зараз тут. Фахівці, які працюють тут віддають себе роботі повністю й я безмежно їм вдячна", - розповіла молода матуся Марта. 

Усім присутнім на заході діткам вручали повітряні кульки фіолетового кольору. Невипадково організатори обрали саме це забарвлення, адже у всьому світі фіолетовий символізує солідарність із родинами, які виходжують передчасно народжених діток. 

Також на один вечір Львівська опера стала фіолетовою: її підсвітили фіолетовим світлом, таким чином приєднавшись до акції, яка сьогодні проходить у всьому світі. 

 

 
 

 

comments powered by HyperComments