У Львові відбулось урочисте вмурування капсули на місці майбутнього Польського дому (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 6 листопада 2015, 14:29
6 листопада сотні українців та поляків зібрались на місці майбутнього Польського дому у місті Лева.
У Львові відбулось урочисте вмурування капсули на місці майбутнього Польського дому (ФОТО)

Сьогодні, 6 листопада, на вулиці Шевченка, 3А, відбулось урочисте вмурування пам`ятної капсули про початок будівництва "Центру польської культури та європейського діалогу - Польського дому" у Львові.

До участі у історичній події долучилось чимало чиновників з обох країн, зокрема, з польської сторони це міністр закордонних справ Польщі Ґжеґош Схетина та голова кабінету президента Адам Квятковський. Львів та Львівщину представили Олег Синютка, Петро Колодій та Андрій Садовий. 

"Я не міг би закінчити своєї місії, як міністр закордонних справ, як син львів`янина, який тут народився, на вулиці Личаківській, якби цього не довершив. Це для мене справа честі. Обіцяв мамі. Тому цей день для мене -  і родинне свято", – сказав міністр закордонних справ Республіки Польща Ґжеґош Схетина.

"Дуже важливо, щоб цей будинок був будинком єдності. І в ньому має буди дуже багато круглих столів. Щоб люди вчилися працювати разом, думати разом. Сьогодні це треба і для України, і для Польщі, і взагалі -  для порозуміння в Європі та світі", - резюмував мер Львова Андрій Садовий.

Якщо все піде по плану, то вже за два роки українці, поляки та інші відкриті до діалогу національності, матимуть у місті Лева новий осередок для зустрічей, розмов та культурного обміну. Будуватимуть "Центр польської культури та європейського діалогу" польським коштом. 

comments powered by HyperComments