У львівському Музеї Ідей презентували арт-терапевтичний проект "РаДіти" (ФОТО)

Юлія Субота  |  Неділя, 1 листопада 2015, 16:24
31 жовтня у Львові розпочався показ робіт дітей, на яких вплинула війна в Україні.
У львівському Музеї Ідей презентували арт-терапевтичний проект "РаДіти" (ФОТО)

У львівському Музеї Ідей сьогодні, 31 жовтня, розпочалась незвична виставка робіт арт-терапевтичного характеру, автрами яких є діти. Органзіатором проекту є майстерня  "РаДіти".

Виставка має символічну назву "Тіла: інтимний простір дитини" та несе у собі не лише візуальне, але й смислове навантаження, адже дорослі дуже часто забувають про те, що діти, особливо у непростий час, дуже тонко відчувають всі зміни довкола.

"Ми знаємо, що тілесне, з його швидкоплинними і надто вразливими емоціями та думками – невичерпне, загадкове, – особливо у дитинстві – джерело для пізнання власної душі. Часто відкритої та безпорадної, не готової до болю і пластичної у терпінні водночас. Через Тіло – до Душі: так би ми хотіли окреслити нашу роботу з безмежно цікавими дітьми, які у своєму, ще незрілому віці, зазнали справжнього екзистенційного випробування", - діляться своїм задумом організатори.

Протягом занять, до спілкування з дітьми було залучено цілу когорту інтелектуалів, музикантів, художників, природознавців, мандрівників та багато інших цікавих осіб. Окрім того, тут дбайливо формувалась атмосфера безпеки, взаємоповаги та довіри, запроваджувались нові підходи в спілкуванні дорослого з дитиною, а надто, коли дитячу психіку травмувала війна. 

 

 
comments powered by HyperComments