Під станами Львівської міської ради відбувся пікет проти незаконних забудов (ФОТО)

Юлія Субота  |  П'ятниця, 23 жовтня 2015, 15:27
Небайдужі мешканці міста вийшли вкотре нагадати про незаконні скандальні забудови, якими рясніє Львів.
Під станами Львівської міської ради відбувся пікет проти незаконних забудов (ФОТО)

Сьогодні, 23 жовтня, під стінами Львівської міської ради зібрались кількадесят активістів громадського об`єднання "Громадська дія", які вийшли на вулиці міста, аби нагадати владі про численні порушення під час забудови міста. 

"Ми все літо домагалися від міської ради створення тимчасової погоджувальної комісії у сфері містобудування. Міський голова Андрій Садовий погодив створення такої комісії. Але наше положення про комісію в ЛМР змінили так, як їм було вигідно, забрали прізвища членів комісії від громадськості. І от досі ніхто нічого не робить, на наші дзвінки перестали відповідати взагалі", - зазначила активістка Олеся Дацко.

Пікетувальники принесли із собою фотоплакати скандальних забудов, які розташовані у різних частинах міста та підписали їх провокативними та доволі влучними назвами, як от: "Це той самий середній палець, що стирчить над містом, який нам показує влада" тощо. 

Окрім плакатів та скандування "ганьба" активісти розіграли цілу сценку із символічним знищенням "гідри", яка уособлює цинізм та корупційність влади (мер Садовий та директор департаменту містобудування ЛМР Павлів) , яка не враховує думки своїх мешканців, а дбає про власну вигоду. 

"От наприклад, роботи у будинку 28 на площі Ринок, який є пам’яткою ЮНЕСКО. Активісти зверталися на гарячу лінію Кабміну стосовно того, що вбивають пам’ятку архітектури національного значення. Уряд це скерував на міську раду, яка склала адміністративний протокол. Але за незаконні роботи на пам’ятці національного значення передбачена кримінальна відповідальність", - резонно зауважила пані Олеся. 

Загалом активісти виступають за припинення понад півсотні незаконних забудов, але й не відкидають такої думки, що таких забудов насправді вдвічі більше, адже наразі мова йде поки лише про ті забудови, які вдалось виявити станом на зараз. 

 

 

 
comments powered by HyperComments