У Львові з`явилась перша "зелена зупинка" в Україні (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 8 жовтня 2015, 13:50
8 жовтня львів`янам та гостям міста представили екологічну зупинку.
У Львові з`явилась перша "зелена зупинка" в Україні (ФОТО)

Сьогодні, 8 жовтня, у центрі Львова (навпроти пам`ятника Данилу Галицькому), презентували першу в Україні "зелену зупинку". Проектна група "Збереження природи міста" втілила у життя свій екологічний проект, мета якого - боротьба зі зміною клімату та відновлення балансу зелених насаджень. 

Замість звичної конструкції зупинки, дах та задня стінка об`єкту покрита зеленню. Прикрашають об`єкт даху різноманітні сукуленти, а стінку вимостили ліанами. Сповна оцінити красу "зеленої зупинки" можна буде вже навесні:

"Ми обрали саме такі рослини, які є стресостійкими, їм не страшні холоди та вплив навколишнього середовища. Щоправда, зараз не йдеться про урочисте відкриття зупинки, адже весь задум буде видно весною, коли рослини розростуться. Плануємо, що дах та задня стінка "зеленої зупинки" потопатиме в зелені", - розповіла керівник проектної групи Анастасія Рудич.

Фінансову частину проекту на себе взяв депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Андріян Гутник, який виділив на "зелену зупинку" близько 100 тис. грн.

Якщо все вдасться й "зелена зупинка" приживеться у Львові, то вже наступного року такі зупинки можна буде знайти не лише у центральній частині міста, але й на околицях, обіцяють організатори. 

 

 

 

comments powered by HyperComments